Здравейте колеги! Имам една манекенка Junior 146, 1.4 TS, 16V, купих я преди около месец, обаче ми създава проблем сутрин при паленето. Гасне двигателя и глъхне при подаване на газ а, като загрее малко се оправя. Водих я на компютърна диагностика и даде грешка в ламбда / май така се казва / сондата и показа, че не функционира. Дайте съвет, ако някой от вас е имал подобен проблем. Мога да я сменя, но ако има друго решение МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ. При кого да отида да я види и т. н. Сменил съм свещите, въздушен филтър, горивен филтър и сложих добавка за прочистване на инжекторите а също и добавка за евентуално вода в резервоара, обаче нищо. Каква сонда да купя, ако се наложи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЛАМБДА СОНДА ПРОБЛЕМИ!
Collapse
X
-
Колкото се може по оригинална сонда си купи колегаНомера на Бош сондата е 258006021 или 258003772, ето ти един номер на Томко-11351, ма как работат последните - не знам
А ето и някаква универсална - 11984 ама последната хептен не е за препоръчване
А иначе да ти е честита колата - изглежда суперMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
-
Много thank you за съвета Crusader. Предложиха ми сонда в един магазин за алфа и фиат на Магнети марели на цена 90лв. Май ша взема да я купя. Знам ли? На бош ми идва нещо много дебело ама к'во да праиш нали караме почти Ferrari- та.
Междудругото и твойта белисима е супер. Кажи каква газова си и сложил?Alfa Romeo- Junior 1.4 TS 16V, 1998 year.
Comment
-
Конвенционална от 2+ поколение /лелеее колко начетено звуча а/ тия всичките глупости ще рекат : обикновена газова, с ламбда контрол и симулатор на дюзите.
Има раздел за нас ренегатите /разбирай дето караме на LPG/ там има инфоMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Здравейте отново колеги. По въпроса за ламбда сондата малко се светнах, ми то като тръгнеш по майстори...................
Понеже моята съвсем беше заспала се наложи да я сменя и си купих една от магазина на бул. "Ал. Стамболийски" / там ми я препоръчаха /.
Сондата е Испанска с подгряване, фирмата е FAE на цена 149 лв. има букса с 4 кабела, кoято директно се закача. Нет адреса е: http://www.fae.es/ Иначе ми взеха 15 кинта за монтажа, ама като не разбирам много, много........... В книжката от кутията на сондата пише FAE Universal Oxigen Sensor. На самата кутия има номер: REF 77161420 каквото и да означава това.......... Предложиха ми още някакви универсални за 88 лв. но не били много за препоръчване, освен това нямат и букаса и се налага снаждане. Старата сонда, като я свалиха си пише на нея LSH 24 BOSCH 0258005157
Колата е както виждате ALFA 146 Junior 1.4 TS 16V. Дано да не са ми пробутали някой боклук щото си струва бая пари, но за сега проблема се оправи ще побръмча още малко и пак ше споделя мнение. Ако някой знае нещо за тия сонди да каже.Alfa Romeo- Junior 1.4 TS 16V, 1998 year.
Comment
-
Първоначално публикувано от Junior 146Здравейте отново колеги. По въпроса за ламбда сондата малко се светнах, ми то като тръгнеш по майстори...................
Понеже моята съвсем беше заспала се наложи да я сменя и си купих една от магазина на бул. "Ал. Стамболийски" / там ми я препоръчаха /.
Сондата е Испанска с подгряване, фирмата е FAE на цена 149 лв. има букса с 4 кабела, кoято директно се закача. Нет адреса е: http://www.fae.es/ Иначе ми взеха 15 кинта за монтажа, ама като не разбирам много, много........... В книжката от кутията на сондата пише FAE Universal Oxigen Sensor. На самата кутия има номер: REF 77161420 каквото и да означава това.......... Предложиха ми още някакви универсални за 88 лв. но не били много за препоръчване, освен това нямат и букаса и се налага снаждане. Старата сонда, като я свалиха си пише на нея LSH 24 BOSCH 0258005157
Колата е както виждате ALFA 146 Junior 1.4 TS 16V. Дано да не са ми пробутали някой боклук щото си струва бая пари, но за сега проблема се оправи ще побръмча още малко и пак ше споделя мнение. Ако някой знае нещо за тия сонди да каже.ма щом така си преценил за по добре
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ами, уж от магазина ми я препоръчаха / нали и те требва да захлебат / сондата, но засега е добре, па ще видим като побръмча.
Ама ние с тебе Muri май караме еднакви, па и на цвят бе, веднага я мернах аз, обаче твоята е двоика. Коя годинка е красавицата? Леле, леле.....................самолет. Да ги не объркаме само?Alfa Romeo- Junior 1.4 TS 16V, 1998 year.
Comment
-
Re: ЛАМБДА СОНДА ПРОБЛЕМИ!
Първоначално публикувано от Junior 146Здравейте колеги! Имам една манекенка Junior 146, 1.4 TS, 16V, купих я преди около месец, обаче ми създава проблем сутрин при паленето. Гасне двигателя и глъхне при подаване на газ а, като загрее малко се оправя. Водих я на компютърна диагностика и даде грешка в ламбда / май така се казва / сондата и показа, че не функционира. Дайте съвет, ако някой от вас е имал подобен проблем. Мога да я сменя, но ако има друго решение МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ. При кого да отида да я види и т. н. Сменил съм свещите, въздушен филтър, горивен филтър и сложих добавка за прочистване на инжекторите а също и добавка за евентуално вода в резервоара, обаче нищо. Каква сонда да купя, ако се наложи?
Аз го имам същия проблем! Наскоро си взех Алфа 145 бохер 1.3 и сутрин като е студена като я запаля припуква и глъхне като дам газ!
Ти като я смени сондата оправи се този проблем ?EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96'
,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -
Comment
-
Пак малко хълца сутрин, като е по- студено но като цяло положението значително се подобри. Двигателя вече не загасва след, като завъртя ключа. Със старата сонда, като я запаля започваше да работи на много ниски обороти като трактор и загасваше двигателя. Като подам газ вместо да поеме тя заглъхва и припукваше откъм колекторите. При диагностиката компа отчете, че ламдата не функционира и за това я смених. Може би, обаче трябваше да си взема Бошова както каза и Mury, не знам. От сервиза ми обясниха, че може да е друга причината. Мисля, че е добре и ти да и направиш една диагностика. Аз ще покарам още и пак ще споделя мнение.Alfa Romeo- Junior 1.4 TS 16V, 1998 year.
Comment
-
Първоначално публикувано от Junior 146Пак малко хълца сутрин, като е по- студено но като цяло положението значително се подобри. Двигателя вече не загасва след, като завъртя ключа. Със старата сонда, като я запаля започваше да работи на много ниски обороти като трактор и загасваше двигателя. Като подам газ вместо да поеме тя заглъхва и припукваше откъм колекторите. При диагностиката компа отчете, че ламдата не функционира и за това я смених. Може би, обаче трябваше да си взема Бошова както каза и Mury, не знам. От сервиза ми обясниха, че може да е друга причината. Мисля, че е добре и ти да и направиш една диагностика. Аз ще покарам още и пак ще споделя мнение.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment